Goju Kai

Vi trener Goju Kai Karate under Saiko Shihan Goshi Yamaguchi, sønn av legendariske Gogen Yamaguchi, og vi er medlem av I.K.G.A. (International Karate do Goju kai Association.)
Vi er direkte underlagt Hanshi Ingo De Jong fra Sverige.

Chojun Miyagi

Chojun Miyagi (1888-1953) er grunnlegger av stilarten Goju-Ryu. Han vokste opp i Naha, Okinawa. Han trente først under Ryuko Aragaki og som 14-åring begynte han å trene under Kanryo Higashionna som egentlig utviklet denne stilen, men det var Miyagi som gav den navnet Goju-Ryu.

"Go" betyr hard, "Ju" betyr myk og "Ryu" betyr skole/metode. I 1933 ble skolen til Miyagi den første blant flere karateskoler som fikk registrert sin stilart med navn ved det Japanske Budo instituttet, det prestisjefylte Dai Nippon Butokai.

Goju-Ryu kan i rett linje føres tilbake til de gamle kinesiske mestrene som K. Higashionna trente under i flere år, og er dermed en stilart som kan føres tilbake til gamle Kina uten de store forandringer som tilfellet er i med fleste andre stilarter.

 


Miyagi var også selv i Kina og trent med de gamle mesterne der. Goju-Ryu har stor variasjon mellom fot og håndteknikker. Videre blir det utført harde og myke teknikker i sirkulære og lineære bevegelser. Filosofien er f.eks. å kunne bruke myke blokkerings teknikker mot slag isteden for hardt mot hardt.

Goju Ryu Karate ble grunnlagt av Chojun Miyagi. Gogen Yamaguchi var elev av Miyagi. Gogen Yamaguchi startet sin egen organisasjon, Goju Kai Karate.

Gogen Yamaguchi

Gogen Yamaguchi ble født 20.01.1909 i Kagoshima, Japan. Han begynte allerede i sine første skoleår å trene Goju under tømreren Maruta fra Okinawa. Maruta var imponert over Yamaguchis vilje til å trene hardt og lærte ham alt han kunne om Goju-systemet. Det var først i 1931 at Yamaguchi ble introdusert for grunnleggeren av stilarten Chojun Miyagi. Yamaguchi hadde til da kun brydd seg om den harde delen av Goju, men etter å ha møtt Miyagi bestemte han seg for å konsentrere seg om det åndelige/psykiske såvel som det fysiske. Gogen Yamaguchis fødselsnavn var ikke Gogen, men Jitsumi. Navnet Gogen fikk han av Miyagi som var mektig imponert over hvor bra Yamaguchi mestret den harde delen av Goju. Gogen kan oversettes til norsk med "hardbarket" eller "tøff". Gogen Yamaguchi ble utpekt som Chojun Miyagis etterfølger og arvtager av hans Goju-skole i Japan.Goshi Yamaguchi, Saiko Shihan

Saiko Shihan Goshi Yamaguchi ble født i Shinjing, Manchuria 28 September 1942 som den tredje sønnen av Kaiso (grunnleggeren) Gogen Yamaguchi. I 1951, åtte år gammel, begynte han å trene karate i Senzoku Dojo i Asakusa. Han graderte til shodan (1 grad svart belte) i 1957 og til Nidan (andre grad svart belte) i 1959. I 1962 graderte han til Sandan (tredje grad svart belte) og ble offisiell instruktør.

I 1963 begynte han på Nihon Universitet i USA, med hovedfag i kino/filmstudier på kunstavdelingen. Mens han var student fikk han muligheten til å instruere karate i en amerikansk dojo i ett år. Etter at han kom tilbake til japan, instruerte han i forskjellige Goju-Ryu dojoer. Han ble ferdig med studiene i 1969 og ble fulltids-shihan i hoved-dojoen, med mål å spre og utvikle Goju-Ryu Karate do.


Han har besøkt og instruert i mer enn 40 land rundt om i verden som autorisert instruktør fra GojuKai, All Japan Karate-do Federation, Tokyo Karate Federation, og som internasjonal dommer

I 1990 ble han utnevnt til president for All Japan Karate-Do Gojukai Association, International Karate-Do Gojukai Association, og fikk tittelen Saiko Shihan (Grand Master) for to organisasjoner.

Ingo de Jong, Hanshi 8 dan
Vi er direkte underlagt Hanshi Ingo De Jong, fra Sverige.
Ingo de Jong 8 dan anses som en av Europas mest framstående karateinstruktører, alle stiler/kategorier. Han er bla. den ledende Goju-kai instruktøren i Europa samt utpekt till sjefinstruktør i de nordiske landene. Ingo de Jongs internasjonale oppdrag er som vicepresident i IKGA = International Karate-do Goju-kai Association og direktør for IKGA Europa

Hanshi Ingo de Jong begynte sin budo karriere i Sydney Australia, tidlig på 1960-tallet, mens han ennå trente Judo. Etter mange års trening kom han i kontakt med karatesporten, som han valgte å fortsette med. Som et resultat av hengiven og hard trening ble han raskt belønnet med svarte belte.

Med ønske om å videreutvikle sin forståelse for kampkunsten, begynte han tidlig på 1970-tallet en reise som førte han til Asia, videre gjennom Midt-Østen og til Europa. Han studerte Kung Fu i Malaysia, og mens han var i Thailand trente han med Thai-boksere. Gjennom sitt opphold i Midt-Østen lærte han Karate med stor suksess. Da han senere kom til Europa begynte han å konkurrere og vant flere forskjellige semi-kontakt og tradisjonelle turneringer. Med tiden slo han seg ned i Sverige, hvor han ble medlem av det nasjonale Svenske karatelaget.

 

På grunn av økende etterspørsel etter instruktører, trakk han seg tilbake fra aktiv konkurranse i 1979 i en alder av 36 år, for derfra å vie sine bestrebelser på å undervise og spre kunstarten Goju karate.

Under ledelse av Hanshi Ingo de Jong , har Goju Kai Karate Do avansert og vokst I antall utøvere I Skandinavia. Mange av hans elever har representert sine respektive land, og noen har hatt stor suksess i internasjonale turneringer. Med årene har Hanshi Ingo de Jong  brukt anselig tid i Japan til å studere stilarten Goju Kai Karate Do under grunnleggeren Gogen Yamaguchi og hans sønn Goshi Yamaguchi Saiko Shihan.

Ingo de Jong har gjort karate til sin levevei, og kan i sannhet kalles en ambassadør for kampkunsten.

Hva betyr egentlig Goju-Kai karate do?
På japansk betyr kara-te tom hand og go-ju hard og myk. Navnet er inspirert av "de åtte reglene" innen tradisjonell kinesisk boksing, sitat: Alt i universet puster ut (hardt) og inn (mykt).
Do betyr veg som står for veg for utvikling eller personlig modenhet.